Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.10.2016 11:43 - Две събития от последните 72 часа, които са "черни лебеди" за бъдещето на агонизиращия анти-европейския германски ЕСсср и САЩ.
Автор: appen13 Категория: Политика   
Прочетен: 928 Коментари: 2 Гласове:
-4

Последна промяна: 02.10.2016 15:56

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

Насим Талеб, финансист и философ-безделник както обича да се самонарича, е бащата на теорията за "черния лебед" (т.е. неочаквани и непредвидими шокови събития с абсолютно непредвидим и неуправляем ефект).

 

И именно такива две шокови събития се случиха и случват  в САЩ и Унгария през последните 72 часа.

 

Във Вашингтон беше подаден първият съдебен иск срещу Саудитска Арабия и кралското семейство Ал Сауд от жертва на атентатите от 9 септември 2001 г. по влезлия в сила  петък закон за правото на американските граждани, жертви на тези атентати да съдят Саудитска Арабия за тероризъм и да изискват парични компенсации за причинените вреди.

 Стефани Росс Десимон, чийто съпруг Патрик Дан е загинал в зданието на Пентагона по време на нападението от 09.09.2001 г., от свое име и това на дъщеря си, буквално 2-3 часа след като американския Конгрес  преодоля с огромно мнозинство ветото срещу този закон на президента с типичното американско име Хюсеин, внесе в окръжния съд на Вашингтон съдебни документи обвиняващи Саудитска Арабия във финансиране и поддръжка на "Ал-Кайда" и нейния лидер-саудит Усам бен Ладен, и с искане на парична компенсация.

Нека припомня, че в трите терористични атаки участваха 19 терористи, като 15 от тях бяха саудитски граждани, а останалите четирима бяха пристигнали от Саудитска Арабия в САЩ със саудитски стипендии.

Е, с това фактически се прекратява действието на Хартата на ООН и още 20-30 основни международни договори по отношение националните имунитети на суверенните държави, и ще има катастрофални последици за международните отношения,  но пък ще е фантастично шоу.

 

Другият "черен лебед" се случва днес в Унгария.
Това е общонационалния референдум иницииран от партия  "ФИДЕС-унгарски граждански съюз" и премиера Виктор Орбан на който унгарските граждани трябва да отговорят на следния въпрос с "ДА" или "НЕ":

"Съгласни ли сте да разрешите на ЕС да приема решение за преселване на лица, които не са унгарски граждани на територията на Унгария, без одобрението на Националното събрание(унгарския парламент) ?"

Социологичните сондажи показват, че над 70% от унгарците ще гласуват еднозначно с "НЕ".

Въпреки, че резултатите от който и да е референдум нямат никаква юридическа сила и не са задължителни за ЕС (в Берлин и Брюксел от всичко на света най-много ненавиждат пряката демокрация и референдумите, и отказват правото на европейците да се изказват по който и да е въпрос),правителството на Виктор Орбан и унгарския парламент вече декларираха, че при успех, те ще инициират промени в Лисабонския договор и промяна правилата за миграцията в анти-европейския германски ЕСсср.

Промени, които биха позволили да се вземат радикални мерки срещу нашествието на ислямския башибозук в Европа, пряко подкрепяно от ЕК и евро-райхфюрерин Меркел.

Нека напомня,че резултатите от референдума в Унгария много пряко и непосредствено засягат  българските евро-унтерменши обитаващи окупационния евро-райхскомисариат "България", на чиято територия тече процес на ПОДМЯНА българското православно население под диктовката на Берлин и Брюксел, и се провежда откровено  "тихо" етническо евро-ислямско прочистване на България с прякото участие на наетата евро-колониална полит-шайка на Герб-евромутрите, евромутресите и техните РъБ-брат"чеди на хранилка на анти-българския криминално-олигархичен кръг "Капитал"!

 



Гласувай:
5



1. ok3223 - Наистина това е черен лебед
02.10.2016 12:35
за ЕС- фюрерката немска г-жа Меркел.
цитирай
2. bojil - Минусите в "касичката" ...
30.12.2016 21:50
Минусите в "касичката" на Тапен изглежда са му станали начин на живот.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: appen13
Категория: Политика
Прочетен: 161925
Постинги: 140
Коментари: 145
Гласове: 294
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031